Οι πρωτες ύλες μας

Φουρνογλυκίσματα της Ν. Μελιγγιώτη & Υιοι Ο.Ε

Οι πρωτες ύλες μας

Η επιχείρηση Ν. Μελιγγιώτη & Υιοί Ο.Ε. θέτει ως προτεραιότητα την άψογη ποιότητα των προϊόντων. Αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιεί τις καλύτερες πρώτες ύλες της αγοράς. Συνεργάζεται μόνο με προμηθευτές που διαθέτουν φρέσκα, αγνά υλικά. Το μυστικό των επιτυχημένων προϊόντων της εταιρίας είναι, η άριστη ποιότητα υλικών, σε συνδυασμό με την αγάπη και το μεράκι των ανθρώπων της.

Παράδοση στην ποιότητα

Αντλώντας έμπνευση από την οικογενειακή μας παράδοση και έχοντας ως βασική αξία μας την ποιότητα δημιουργούμε μοναδικά χειροποίητα προϊόντα από τις καλύτερες και πιο αγνές πρώτες ύλες. Φροντίζουμε το όνομα Ν. Μελιγγιώτη & Υιοι Ο.Ε να ταυτίζεται πάντα με την παρασκευή των ποιοτικότερων φουρνογλυκίσματων.

Αλεύρι

Το αλεύρι θεωρείται ένα από τα θεμελιώδη συστατικά πολλών τροφίμων, είναι λεπτή σκόνη που παρασκευάζεται από δημητριακά ή άλλα αμυλούχα φυτά. Διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην διατροφή των ανθρώπων, καθώς είναι η πρώτη ύλη για την παρασκευή ψωμιού και άλλων προϊόντων αρτοποιίας. Χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο σε μείγμα με νερό, για την παρασκευή ζυμών μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.

Αυγά

Τα αυγά αποτελούν αναντικατάστατο συστατικό στην μαγειρική, την αρτοποιία και την ζαχαροπλαστική. Είναι υψηλά σε διατροφική αξία προϊόντα, πλούσια σε πρωτεΐνες και καλά λιπαρά. Χρησιμοποιούνται κυρίως στην παρασκευή διάφορων αρτοσκευασμάτων, ως συνδετικό υλικό. Μερικά από τα αρτοσκευάσματα στα οποία περιέχονται αυγά είναι τα κέικ, τα μπισκότα, μάφιν αλλά και σε διάφορες άλλες ζύμες.

Γάλα

Το γάλα είναι αναπόσπαστο κομμάτι των περισσότερων συνταγών. Είτε στην υγρή του μορφή, είτε ως γαλακτοκομικό προϊόν, όπως τυρί ή γιαούρτι, το γάλα είναι από τα υλικά που χρησιμοποιούμε περισσότερο στην αρτοποιία και την ζαχαροπλαστική. Μπορεί να αξιοποιηθεί ως συστατικό της ζύμης ή ως συστατικό διάφορων κέικ, μπισκότων και γλυκών.

Μαργαρίνη

Η μαργαρίνη είναι τρόφιμο που αποτελείται επί το πλείστον από φυτικά και κατά πολύ λιγότερο από ζωικά λίπη, έχει την μορφή γαλακτώματος. Οι χρήσεις στην αρτοποιία και την ζαχαροπλαστική είναι πολλές. Κέικ, τούρτες και μπισκότα είναι μερικά από τα προϊόντα στα οποία χρησιμοποιείται η μαργαρίνη. Έχει την ιδιότητα να προσδίδει ανάλαφρη σύσταση και υφή, ενώ βοηθά και στην σταθερότητα του όγκου των προϊόντων.

Κακάο

Κακάο είναι ο σπόρος του κακαόδεντρου που έχει υποστεί άλεση, η συνηθέστερη μορφή του είναι σε σκόνη. Έχει μία ιδιαίτερη πικρή γεύση, ενώ είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Αξιοποιείται στην αρτοποιία και την ζαχαροπλαστική, καθώς προσδίδει μία σοκολατένια γεύση στα προϊόντα. Πολύ διαδεδομένα προϊόντα είναι τα μπισκότα με κακάο, αλλά και διάφορα άλλα γλυκά, ιδιαίτερα αγαπητά στους καταναλωτές.

Σουσάμι

Το σουσάμι είναι ένας πολύτιμος σπόρος και μία σπουδαία πρώτη ύλη για την αρτοποιία. Είναι ιδιαίτερα αρωματικό, ενώ παράλληλα εμπλουτίζει την γεύση των προϊόντων στα οποία χρησιμοποιείται. Είναι βασικό συστατικό διάφορων προϊόντων όπως η λαγάνα, το κουλούρι Θεσσαλονίκης και το παστέλι. Ακόμη χρησιμοποιείται στην επιφάνεια του ψωμιού και διάφορων άλλων αρτοσκευασμάτων και γλυκών.

Μαρμελάδα

Μαρμελάδα ονομάζεται το γλυκό που παρασκευάζεται από βρασμένα φρούτα και ζάχαρη. Έχει ιδιαίτερη γεύση και υφή και χρησιμοποιείται σε διάφορες μορφές στην ελληνική αρτοποιία. Οι πιο διαδεδομένες μαρμελάδες είναι η φράουλα, βερίκοκο και κεράσει, όμως υπάρχουν αμέτρητες παραλλαγές. Προσφέρει μοναδική γεύση σε διάφορα προϊόντα, πολύ διαδεδομένα είναι τα μπισκότα με γέμιση μαρμελάδας.

Πραλίνα

Η πραλίνα είναι το γλύκισμα που περιέχει ξηρούς καρπούς, συνήθως φουντούκια ή αμύγδαλα και ζάχαρη. Η πιο δημοφιλής είναι η πραλίνα σοκολάτας που πρωταγωνιστεί σε πολλά και διάφορα αρτοσκευάσματα. Αποτελεί την γέμιση μπισκότων, κρουασάν, τσουρεκιών και κέικ. Πολύ διαδεδομένη είναι η χρήση της σε διάφορες παραλλαγές και στα γλυκά.

Παράγουμε προϊόντα που διατηρούν τις αυθεντικές γεύσεις της οικογενειακής μας παράδοσης !

 

Η τεχνη

Η τέχνη του χειροποίητου και ο παραδοσιακός τρόπος παρασκευής των προϊόντων είναι βασικό χαρακτηριστικό της φιλοσοφίας Ν. Μελιγγιώτη & Υιοι Ο.Ε.

Μετάβαση στο περιεχόμενο